Tur Mässan


  • svenska mässan

Maten som reseanledning - globalt, nationellt och lokalt
Välkommen till ett seminarium som går i matens tecken
torsdag 20 mars 13.00–15.00 med avslutande mingel

Under TUR mässan bjuder Västsvenska Turistrådet och Göteborg & Co i samverkan med Visit Sweden in till ett seminarium som handlar om måltidsturism.

Idag står hela Sverige på måltidens barrikader och slåss för de svenska dofterna, smakerna och miljöerna. Det mest spännande som sker inom måltidsområdet äger rum i Norden, hävdas det på många håll. Detta är vår chans att utmana de etablerade matländerna, höja kvaliteten på krogar och råvaror, förbättra tillgängligheten och korta transporterna, skapa nya företag och jobb inom måltidsområdet. Och vi måste ta den chansen nu, mycket har hänt de senaste åren och under detta seminarium bjuds det på både fakta och inspiration. På plats finns lokala producenter som kommer att avsluta eftermiddagen med att bjuda på smakprover från Göteborg och Västsveriges skafferi. 

Moderator för dagen är Maria Zihammou som är en frilansande matskribent, kokboksförfattare, matälskare och kock.

Anmälan senast 17 mars till:
Maria Englund
Västsvenska Turistrådet

maria.englund@vastsverige.com
031-81 83 72